19 november 2013

SKIVBOLAG Interaktiv Dylanvideo

Bob Dylans klassiska låt Like A Rolling Stone släpptes på tisdagen som en ny unik interaktiv video. I videon används en ny teknologi som gör att tittaren får uppleva den klassiska inspelningen av låten från 1965 på ett aldrig tidigare skådat sätt.

Tittaren kan zappa mellan 16 olika ”TV-kanaler.” Kanalerna är gjorda utefter olika amerikanska TV-format och oavsett vilken kanal man zappar till så kommer nyhetsuppläsaren eller skådespelaren på den kanalen att läppsynka till låttexten för Like A Rolling Stone, samtidigt som låten fortsätter att spela. Teknologin bakom videon är skapad av det digitala medieföretaget Interlude.

– Jag använder TV-mediet för att spegla oss själva. I verkliga livet zappar du dig själv till döds genom att hela tiden byta kanaler, har regissören Vania Heymann sagt till webbtidningen Mashable.

Videon har premiär i samband med Bob Dylans The Complete Album Collection Volume 1 som släpptes på Legacy/Columbia den 4 november. Boxen innehåller 47 album, varav 35 studioalbum, 6 livealbum, samlingsalbum, en inbunden bok där album för album presenteras med texthäften och noteringar från författaren Clinton Heylin och en ny inledning av journalisten och TV-personligheten Bill Flanagan.

Lars Nylin