14 november 2013

MELODIFESTIVALEN Nästa års programledare presenterade

Nour El-Refai och Anders Jansson blir programledare för Melodifestivalen 2014. Första deltävlingen nästa år blir i Malmö 1 februari.

Nour El-Refai har ett brett register och är känd både som skådespelare, komiker, programledare i radio och som en av barnens favoriter i Barnkanalen. Tidigare har hon medverkat i bl.a humorserierna Morgonsoffan, Sverige pussas och kramas och Ballar av stål på TV. 2010 var hon en av programledarna i Musikhjälpen och hon har även hörts i Morgonpasset i P3.

Anders Jansson slog igenom i tv-serien Hipp Hipp! i början av 2000-talet. Idag är en av våra folkkäraste komiker. 2010 spelade han kommunalpolitikern Lars-Göran Bengtsson i humorserien Starke man och tidigare i höstas har han medverkat i Intresseklubben och humorserien Halvvägs till himlen.

– Nour El-Refai och Anders Jansson är en spännande kombination, säger Christer Björkman, exekutiv producent för Melodifestivalen 2014. De har en unik personkemi som klickar direkt. Det ska bli väldigt roligt att skapa program tillsammans med dessa två briljanta komiker.

Claes Olson

Bilden, fr.v: Nour El-Refai och Anders Jansson. Foto: Johan Paulin/SVT

Melodifestivalen 2014
1/2 Malmö: Deltävling 1
18/2 Linköping: Deltävling 2
15/2 Göteborg: Deltävling 3
22/2 Örnsköldsvik: Deltävling 4
1/3 Lidköping: Andra chansen
8/3 Stockholm: Final

(sänds lördagar kl 20.00 i SVT1)