14 november 2013

ARTIST Guldskivor för Agnetha – på scenen igen efter 25 år!

I tisdags kväll ställde sig Agnetha Fältskog för första gången på 25 år på scenen och sjöng inför en jublande galapublik i London. Dagen efter firades sångerskan med guldskivor från både Storbritannien och Australien.

Platsen var för Agnethas in i det sista hemligstämplade comeback var Hammersmith Apollo i London, där hon tillsammans med Take That-medlemmen Gary Barlow framförde duetten I Should’ve Followed You Home på BBC:s stora välgörenhetsgala Children in Need.

Den engelska publikens jubel visste inga gränser när Agnetha – som sedan ABBA:s genombrott med Waterloo i Eurovision Song Contest för snart 40 år sedan är något av en ikon även i Storbritannien – bjöd galan på sitt första scenframträdande på 25 år.

– Agnethas framträdande var en hemlighet ända tills hon gick ut på scenen i elvatiden i tisdags kväll, berättar Peter Nordahl, som tillsammans med sin medproducent Jörgen Elofsson på albumet A [Triple-A / Universal Music]  flög till London med sångerskan redan i lördags.

– Det var helt fantastiskt att få se Agnetha äntra scenen inför ett fullsatt Apollo, som inte hade en aning om att hon skulle vara där. Helt naturligt går hon in och äger rummet. Bjuder upp till dans med Gary Barlow där båda presterar på absoluta toppnivå. Ett smått oväntat och historiskt ögonblick. Jörgen och jag slutar aldrig att förvånas av denna underbara och begåvade kvinna. Hon var helt fantastisk!

Igår kväll åt hela sällskapet middag tillsammans och firade utdelningen av guldskivor från både Storbritannien och Australien.

BBC-galan Children In Need sänds torsdag 14 november på BBC One. Andra artister som deltog i galan var bl.a The Wanted, Tom Jones, Barry Manilow, Robbie Williams, The Little Mix, Kings of Leon och Jeff Lynne. Trots det blev Agnetha Fätskog den i särklass mest uppmärksammade stjärnan på hela galan.

I Should’ve Followed You Home är andra singeln hämtad från Agnetha Fältskogs album A  som släpptes i maj i år.

Claes Olson

Bilden, fr.v: Hadidja Mahamoud (Universal Int.), Peter Nordahl, Ian Snoddgrass(Universal Int), Agnetha Fältskog, Andrew Kronfeld(Universal Int) och Jörgen Elofsson

Länk:

http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-24922899