13 november 2013

FÖRLAG Mer svenskt på världens bästsäljande album

Benny Jansson

Arashi är ett av Japans största pojkband. Albumet sålde 670 000 exemplar redan första veckan och är nu uppe i över 750 000 exemplar. Benny Jansson är kontrakterad till Starlab Publishing och sitter till vardags och skriver och producerar i Starlab Publishings studiokomplex i Gröndals centrum i södra Stockholm.

Under 1990-talet arbetade Benny som husproducent/tekniker i Bobby Ljunggrens studio hos Lionheart Music Group. Han skriver och producerar också för reklam och långfilmer (bl.a två låtar till filmen Sökarna). Men fokus just nu är att skriva och och producera låtar till artister.

– Hans musik har placerats över hela världen, bl.a har en av hans låtar spelats in av den Italienska megastjärnan Al Bano. På dessa låtar har han skrivit musiken själv, men Benny skriver gärna och ofta tillsammans med andra låtskrivare. I Starlabs studios förekommer cowrites dagligen och olika writing-camps sätts ihop regelbundet, berättar Peter Sahlin på Starlab Publishing.

– Benny är en mycket skicklig och hyllad gitarrist med en helt egen gitarrstil. När han jammade med Yngwie Malmsteen vid ett tillfälle så skrek Yngwie: ”Du är inte klok, jag fattar inte vad du gör!” skrattar Sahlin.

Lars Nylin