13 november 2013

DIGITALNYTT Nya pengar till Spotify?

Enligt bland andra Sky News och svenska DI är det nära förestående att det amerikanska riskkapitalbolaget TCV investerar motsvarande 1,3 miljarder i Spotify.

Källor till medierna säger att Spotify inte har något omedelbart behov av pengarna, utan att dessa ska användas som ett slags ”krigskassa” inför förmodade streamingoffensiver från t ex Apple och Google. Det spekuleras även i att pengarna skulle användas för en filmstreamingtjänst från Spotify. Enligt uppskattningar av Dagens Industri har Spotify hittills rest närmare 1,9 miljarder kronor i riskkapital, företaget värderas till minst 35 miljarder kronor.

Technology Crossover Ventures (TCV) är ett amerikansk investmentbolag med andelar i bland annat Facebook, GroupOn, Autoweb, EA, Expedia och flertalet andra stora internetbolag. Vare sig Spotify eller TCV har kommenterat rapporteringen.

Lars Nylin