12 november 2013

FÖRLAG Livet är en schlager blir musikal med Kempemusik

Jonas Gardells succéfilm Livet är en schlager blir nästa höst musikal på Cirkus i Stockholm, med musik av Fredrik Kempe [Universal Music Publishing]. I de bärande rollerna finns namn som Peter Jöback, Helen Sjöholm, Johan Glans, Jonas Helgesson, Måns Möller, Katarina Ewerlöf, My Holmsten och Frida Westerdahl.

– Vi har gått in som producenter tillsammans med Lifeline Management och Villman Produktion, lite ovanligt för ett förlag men eftersom vi representerar Fredrik Kempe, så kändes det naturligt och naturligtvis mycket spännande att gå in i något utanför vår vanliga affärsverksamhet, säger Martin Ingeström, VD Universal Music Publishing.

Helen Sjöholm och komikern Johan Glans spelar det schlagertokiga paret Mona och Bosse. Som den transsexuella Candy Darling syns Peter Jöback, medan schlagerdivan Sabina spelas av Frida Westerdahl från Stockholms Stadsteater. En medverkande som är mer känd i standup-sammanhang än för musikaler är Måns Möller, han gör rollen som Monas producent. Jonas Helgesson, komikern och författaren till Ett CP-bra liv spelar David, den cp-skadade killen som skriver sången Aldrig ska jag sluta älska dig. Guldbaggebelönade Katarina Ewerlöf spelar Melodifestivalens producent och dess programledare görs av My Holmsten.

Jonas Gardell regisserar och skriver manus och Fredrik Kempe komponerar alltså musiken. Anna Asp, som fick en Oscar för Fanny och Alexander gör scenografin, och kostymerna skapas av Christer Lindarw. Premiären sker 11 september 2014 men det officiella biljettsläppet äger rum redan om en knapp vecka, den 19 november.

Lars Nylin

Bilden: Jonas Gardell och Fredrik Kempe