7 november 2013

SKIVBOLAG Sound Pollution på nygammal adress

Sound Pollution Songs har ingått förlagsavtal med The Kristet Utseende, Netherbird och Badge. Parallellt med detta har Sound Pollution tecknat en rad nya större distributionsavtal med bland annat AFM, Soulfood och Escape. Bolaget har nu återvänt till sin klassiska hemadress i Gamla Stan, Stockholm.

– Vi har flyttat tillbaka till Stora Nygatan 18, berättar Johan Hargeby på Sund Pollution. Det är klassisk aadress och samma adress som för vår butik.

– Märkligt nog så är det tredje gången vi flyttar in i samma lokaler. Vi flyttade in här första gången tidigt nittiotal, kom tillbaka runt millennium skiftet efter att ha förvärvats för att bli oberoende igen. 2012 flyttade vi sedan ut till Bromma tillsammans med Next Stop. Tyvärr blev ju en av ägarna där sjuk nästan direkt efter att vi flyttat in och avled sorligt nog under våren 2013… Vi hade vissa hyresåtaganden att fullfölja, men under sommaren flyttade vi tillbaka in i våra nygamla lokaler igen.

Den här veckan gick The Kristet Utseende rakt in på topplistans fjortonde plats med sitt nya album Pervogenesis [Black Lodge / Sound Pollution]. Sound Pollution Songs och upphovsmännen för The Kristet Utseende har sedan tidigare ett förlagssamarbete för samtliga originalverk utgivna av The Kristet Utseende.

Badge är aktuella med nya albumet If I Could Love I’d Love This [Perennity / Sound Pollution] som just är släppt över hela världen. Låten Breakdow från albumet släpps inom kort som singel med tillhörande video,

– Det är en låt som är som gjord för att vara med i Sons Of Anarchy, menar Johan Hargeby.

Netherbird släpper i slutet av november det nya albumet Ferocious Tides Of Fate [Scarecrow Music / Sound Pollution] i hela världen, men innan dess turnerar bandet i Finland med Robban Bäck (Sabaton) på trummor. Sound Pollution Songs och upphovsmännen för Netherbird har tecknat samarbetsavtal för tidigare inspelade och utgivna verk.

– Egentligen så är detta partners vi jobbat med länge, konstaterar Hargeby. Faktiskt över decennier! ­

– Men vissa avtal löper ut och när de ska förnyas så kommer man tyvärr inte alltid överens om nya villkor. AFM provade till exempel en annan partner under ett år, men försäljningen gick ned med cirka 50 procent, så nu kommer de tillbaka efter en tids förhandlingar. Det är ju kul för oss!

Claes Olson

Länk:

Badge Breakdown

http://www.youtube.com/watch?v=XfIU9DqPTl8