7 november 2013

ARTIST Mats Wester på USA-turné med Joe Bonamassa

Mats Wester, riksspelman på nyckelharpa och ena halvan av Nordman, befinner sig sedan förra helgen på en sju veckor lång USA-turné som musiker i den amerikanske gitarristen Joe Bonamassas akustiska band.

Joe Bonamassa rankas vara en av världens främsta rockgitarrister. Redan som 12-åring spelade han tillsammans med bl.a BB King.

Förra året fick producenten Kevin Shirley uppdraget att sätta ihop ett akustiskt band till Joe Bonamassa för en konserthusturné i Europa. Idén var att sammanföra musiker med olika musikaliska och kulturella rötter för att tillsammans med Bonamassa experimentera fram nya arrangemang till hans musik. Målet med turnén var att spela in live-DVD:n An aucoustic evening in Vienna i Wiens Operahus, som i april i år gick rakt upp på första plats på Billboards blueslista i USA.

Europaturnén följdes upp med en konsert våren 2013 på ett utsålt Royal Albert Hall, där första halvan av konserten var den akustiska uppsättningen och den andra med Bonamassas ordinarie elektriska dito. Även den konserten spelades in för en live-DVD och släpps inom kort.

I november-december turnerar nu Joe Bonamassa med den akustiska/elektriska kombon i USA. Medlemmarna i det nu aktuella akustiska bandet är utöver Mats Wester (nyckelharpa och mandola) Gerry O’Connor (fiol, tenorbanjo) Lenny Castro (slagverk) och Arland Scheirbaum (klaviaturer).

Den sju veckor långa turnén startade2 november i Cleveland, Ohio och avslutas 14 december i San Diego, Kalifornien. Totalt omfattar turnén 26 konserter.

Claes Olson

Länk:

www.jbonamassa.com

Bilden, fr.v: Gerry O’Connor, Lenny Castro, Arlan Scheirbaum, Mats Wester och Joe Bonamassa