7 november 2013

4 SNABBA Never Alone / Svenska världsettor

Det Scandinavian Songs-kontrakterade låtskrivareteamet Never Alone med Joakim Björnberg och Christofer Erixon svarar för inte mindre än fyra låtar på världens just nu mest säljande album: den japanska storstjärnan Arashis album Love [J Storm Records].

Berätta hur det kommer sig att ni har hela fyra låtar med på världens just nu mest sålda album!

– Vi kom i kontakt med Scandinavian Songs i början av 2012. Det är väl där allt började. Tidigt den våren fick vi ett mail angående en Japansk popgrupp som sökte låtar till deras kommande album. Utan att ha lyssnat på varken J-Pop eller K-Pop tidigare kände vi att detta var ett spännande och något skruvat projekt att ge sig an, och vi träffade mitt i prick. Några månader senare fick vi vår första listetta i Japan och efter det har det bara rullat på.

– När man har medvind gäller det att jobba hårt för att inte mista den. Det är nog det som är anledningen till våra framgångar i Asien.

Hur länge har ni arbetat tillsammans som Never Alone?

– Som Never Alone har vi kört tillsammans i drygt tre år. Men som Christofer & Joakim går det betydligt längre bak i tiden. Vi har hängt ihop mer eller mindre sedan vi först träffades på musikgymnasiet i Trollhättan. Efter studenten turnerade vi med olika band och med tiden startade vi en trubadur-duo som vi kört flitigt med genom åren.

– 2010 kom Joakim in på Kulturamas musikproduktionsutbildning i Stockholm och Christofer var inte sen med att packa väskan och följa med till huvudstaden. I en liten etta på Hornsgatan satt vi med en enkel hemmastudio och utvecklade oss själva som låtskrivare och producenter. Då var inte visionen att ge sig an den asiatiska marknaden, men i och med att Scandinavian Songs kom in i bilden blev det serverat på ett silverfat och hungrig som man var högg vi direkt.

– Vid själva skapandet är vi båda lika delaktiga vad gäller melodi, ackord och struktur. Vi har hittat våra styrkor och ett effektivt sätt att arbeta tillsammans för att nå bra resultat. Joakim har rollen som producent medan Christofer är textförfattare och sångarrangör.

Har ni något mer stort på gång?

– Ja, det får vi allt säga. Vi har lite prylar på g som vi verkligen ser fram emot. Tyvärr kan vi inte berätta så mycket mer om det just nu…

Hur firar ni världsettan med Arashi?

– Genom att skriva en till!

– Och som de gourmander vi båda är besöker vi alltid någon av våra favoritrestauranger här i stan… vi sitter gärna länge, ibland fyra-fem timmar, och äter samt berömmer oss själva. Sen anser vi det kapitlet avslutat och går vidare.

Claes Olson

Bilden: Under det senaste året har Never Alone besökt Tokyo fyra gånger. När arbetsdagen är slut hittar ni dem inte sällan sittandes på en bar eller restaurang i stans nöjeskvarter.