5 november 2013

ARTIST Sverige-kontrakterade RY X gör entré på Englandslista

Den australiensiske artisten RY X:s låt Berlin – kontrakterad av den svenska etiketten Dumont Dumont – är just nu aktuell I en stor kampanj för Sony 4K TV i Storbritannien, Tyskland and Frankrike. Efter att Sony-kampanjen endast pågått i 36 timmar, så gick RY X Berlin EP in på Official UK Independent singles chart på plats 38.

RY X kontrakterades tidigare i år av Magnus Bohmans nya etikett Dumont Dumont, som släppt Berlin EP.

– Jag presenterade låten för svenske Carl Rapp på McCann i London i somras, som i sin tur pitchade in låten mot den kreativa gruppen hos McCann, berättar Bohman. Jag har förhandlat, väntat, förhandlat och väntat sedan dess. Jag trodde aldrig att det skulle bli av. Men nu är allt klart och den började rulla på TV och bio i UK, Frankrike och Tyskland igår. Kampanjen går även online och in-store i övriga Europa.

Kampanjen inleddes I lördags med ett minutlångt inslag i brittiska X Factor och kampanjen i tv, press och digitala medier samt på utvalda biografer i Storbritannien, Frankrike och Tyskland pågår därefter året ut. Dessutom genomförs delar av kampanjen även i butiker runt om i Europa.

– Helt sjukt egentligen att jag än en gång har fått in en låt i en Sony-reklam, kommenterar Magnus Bohman på Dumont Dumont, som 2006 lyckades få in José Gonzàles i en reklamkamanj för Sony Bravia – något som starkt bidrog till artistens internationella genombrott.

Claes Olson

Länkar:

Sony 4K 2013:  http://youtu.be/q2DdtkDK7w0

http://www.officialcharts.com/independent-singles-chart/