4 november 2013

FÖRLAG Tomas Ledin får Musikförläggarnas Hederspris

Branschorganisationen Musikförläggarnas hederspris tilldelas i år låtskrivaren och artisten Tomas Ledin, som under decennier varit en självklar del av det svenska musiklivet och för alltid skrivit in sig i det svenska kulturarvet. Priset delas ut i samband med galan Musikförläggarnas Pris fredagen den 8 november på Berns Salonger i Stockholm.

– Jag blev överraskad och glad, riktigt strålande glad, när jag fick beskedet. Att få motta Musikförläggarnas hederspris och bli en del av det fina sällskapet, känns ytterst hedersamt. Jag känner mig lite rakare i ryggen. Är stolt, helt enkelt, säger Tomas Ledin.

Hederspriset delas årligen ut av Musikförläggarna och tillfaller en eller flera låtskrivare/kompositörer som gjort betydande insatser under lång tid i svenskt och/eller internationellt musikliv samt tjänat som extraordinär inspirationskälla. Mottagaren utses av Musikförläggarnas styrelse.

Årets motivering: ”Över fyrtio år av nyfikenhet i en rastlös själ och festen har egentligen bara börjat. En outsinlig ström av fantastiska sånger som gjort allt för att göra oss lyckliga. Sånger som pulserar i tusentals svenska hjärtan under korta regniga somrar, i sandiga vikar och på blåa skär. Musikförläggarnas hederspris 2013 tilldelas Tomas Ledin.”

Tidigare år har Hederspriset delats ut till bland andra Povel Ramel, Per Gessle, Mikael Wiehe, Sven-David Sandström, Thore Skogman, Eva Dahlgren, Georg Riedel, Benny Andersson och Björn Ulvaeus.

Lars Nylin

Foto Eric Broms

Läs mer om Musikförläggarnas Pris här: www.musikforlaggarnaspris.se