4 november 2013

FESTIVAL Peace & Love återuppstår

Igår avslöjade DT att musikfestivalen Peace & Love i Borlänge efter konkursen i somras nästa år kommer att återuppstå med den ideella stiftelsen Peace & Love Foundation som ny huvudman för arrangemanget.

– Vi känner ett stort stöd, säger Tiina Ohlsson, Peace & Love Foundations ordförande till DT.

Hur stor festivalen kommer att vara publikmässigt är inte bestämt, men de nya arrangörerna kommer att ”gå tillbaka till rötterna” med ett betydligt mindre format än de sista årens festivaler som besöktes av upp emot 50 000 personer.

– Vi planerar för att vi ska ha ett Peace & Love-evenemang nästa sommar. Så luddigt är det faktiskt för närvarande. Det finns idéer men vi har inte format det klart än.

Datum är ännu ej spikat, men stiftelsen har sökt tillstånd för flera olika veckor under sommaren. så vi kan ha flera alternativ öppna. Enligt föreningens tillståndsansökan till polisen så blir det någon gång mellan vecka 26 och vecka 30.

– Vi vill manifestera tanken bakom Peace & Love. Det kommer att bli både forum och musikdelar även nästa sommar. Det blir en mötesplats för människor som delar vår vision. Det kommer inte att bli den gigantiska festivalen som vi sett tidigare, utan en omstart. Att ha förväntningar på Jay Z är inte realistiskt.

Målsättningen är att inom en månad kunna presentera omfattning, innehåll och datum.

– Vi har jobbat med Foundation under en tid och sedan har vi breddat oss och jobbat tillsammans med bland andra Jesper Heed för Peace & Love som helhet. Sedan har det förstärkts med samarbetspartners som jobbat intensivt för Peace & Love. Både privata intressenter från Borlänge och Falun, kommunerna och Region Dalarna. Det finns ett starkt stöd!

Claes Olson