31 oktober 2013

SKIVBOLAG Warner Music och Matte Caliste startar Stadsbild

Warner Music startar nu i samarbete med Matte Caliste, känd från gruppen Fjärde Världen, nu etiketten Stadsbild. Visionen med Stadsbild är att bygga svensk hiphop, soul och att hjälpa fram oetablerade hungriga artister, sägs i ett pressmeddelande.

– Som en mindre underlabel är ambitionen att kunna vara lättrörlig och testa saker som annars kanske inte är möjliga för ett storbolag samtidigt som tanken är att använda de kontaktnät och marknadsföringsmöjligheter som ett stort bolag som Warner Music kan erbjuda. Warner Music ger mig möjligheten att hjälpa unga talanger att ta sin musik till nästa steg, säger Matte Caliste på Stadsbild.

Caliste, uppvuxen i Stockholms förorten Västra Orminge, är känd för den lite äldre hiphop-publiken som rappare och producent i gruppen Fjärde Världen. De senaste åren är det just producentrollen som legat i fokus, med produktioner åt bland andra Näääk, Nimo, Kartellen och Alpis. På den internationella scenen har han producerat spår åt tex Maino, Macklemore och Ras Kass.

– Det är inspirerande att jobba ihop med Matte, snabba puckar och energi tillsammans med ett stort hjärta och passion för svensk hiphop gör det till en väldigt spännande tid framöver, säger Calle Rydberg, Warner Music.

Första artisterna som släpper på Stadsbild är  Lani Mo och Rhymes & Riddim .

Lars Nylin