Nyheter 31 oktober 2013

EXPORT MUSIC SWEDEN Lyckad Womexsatsning

Förra veckan arrangerades Womexmässan, denna gång i walesiska Cardiff.. 2250 delegater och 300 artister från över 100 länder var på plats på denna gigantiska musikmässa med fokus på World Music.

Över 100 svenska delegater åkte till Cardiff och hade den svenska montersatsningen Sweden@Womex som bas. Bakom montern står For Exclusive Artist Representation, Kultur i Väst, Musik i Syd och Export Music Sweden. Satsningen projektleddes av For Exclusive Artist Representation.

Jesper Thorsson, VD, Export Music Sweden: ”Mycket tillfredsställande att Sverige gjorde ett ordentligt avtryck med en av montrarna med absolut högst tryck i under alla dagarna. Överhuvudtaget känns Womex som en mycket pigg musikmässa. Kul också att svenska Navarra gjorde ett så storslaget och uppskattat showcase sista kvällen

Satsningen genomfördes med stöd av Statens Musikverk.

Lars Nylin