31 oktober 2013

4 SNABBA Alfons Karabuda/SKAP inför Digital Agenda for Music

Robyn är en av dem som finns på scenen när Digital Agenda for Music 13 arrangeras 28/11 på Södra Teatern i Stockholm i regi av SKAP och FST. MI kollar vad som händer i övrigt med SKAP:s Alfons Karabuda.

Vad kommer att hända under Digital Agenda for Music ’13?

– Vi kommer att få möta experter på EU:s digitala agenda, en rad innovatörer och entreprenörer, och givetvis musikskapare. Tillsammans kommer de att diskutera musikens framtid i en digital värld. Vem sätter till exempel agendan i en gobaliserad digital värld, EU eller kanske någon av utvecklingsekonomierna Brasilien, Ryssland, Indien, Kina eller Sydafrika?

 Vilka kommer att medverka på scenen?

– EU-kommissionens expert Ryan Heath från kommissionär Neelie Kroes stab kommer hit, inte minst för att kommissionen uppskattar det mångfalds- och jämställdhetsperspektiv som kommer att genomsyra dagen. Ett stort namn från innovatörshåll är futuristen Gerd Leonhard som målar upp framtidsperspektiven, och bland musikskaparna på scen finns Robyn som delar med sig av sina erfarenheter och tankar.

 Hur är intresset?

– Enormt. Vi tar fortfarande emot anmälningar, men när platserna tar slut ser vi till att det finns en väntlista för eventuella återbudsplatser. Den som vill anmäla sig, utan kostnad, gör det på dafm.se.

Dina egna förväntningar?

– SKAP har under hela 2013 arbetat med verksamhetsfokus Digital agenda för musiken. Den här konferensen blir en bra punkt för det och en bra start för vårt verksamhetsfokus 2014, Mångfald och jämställdhet. Jag är övertygad att vi på konferensen kommer att få höra många intressanta diskussioner om musik, digitalisering, yttrandefrihet, mångfald och jämställdhet helt enkelt för att vi har så många experter på dessa områden medverkande på scen.

Lars Nylin