22 oktober 2013

4 SNABBA Hansi Friberg/Janne Kleman, startar rockbar

6071 är kontonumret för avdragsgill representation. Det är numera också en rockbar i Stockholm startad av branschprofilerna Janne Kleman och Hansi Friberg.

Janne Kleman är kanske mest känd från sina år som bokare till Hultsfredsfestivalen. Hansi Friberg har bland annat jobbat med Sahara Hotnights. När de nu startar bar vid sidan av är det Hansi som svarar på MI:s 4 SNABBA:

Varför en rockbar och varför namnet 6071?

– Vi har har alltid drömt om att driva en bar eller ett Formel 1-stall och eftersom det kostar ca två miljarder om året att driva ett F1-stall så fick det bli en bar nu. 6071 är kontonumret för avdragsgill representation när man konterar kvitton. Jag antar att vi alla i musikbranschen har reppat någon gång och vi hoppas såklartt att branschen kommer ner och reppar hos oss framöver. Vi pratar redan med ett par bolag som vill köra after work hos oss och vi hoppas såklart att fler hör av sig.

Var finns baren och vad erbjuder ni?

– Baren ligger på David Bagares Gata 19 i Stockholm, första dörren runt hörnet från Nalen innan man kommer ner till Stacken och Alcazar/Klubben. Varje kväll har vi en eller två bra DJ:s som underhåller medan man dricker och äter gott i källarvalven under Nalen. Vi har tex ett par riktigt sköna rum som passar bra för mindre slutna sällskap i anslutning till Nalens vinkällare. Än så länge har vi inte bokat in några liveartister, men vi har plats för en liten scen och vi har redan en PA-anläggning plus ljus på plats, om man vill köra mindre spelningar.

Vad utmärker en bra bar?

– En bra bar är ett ställe där du känner dig hemma direkt du kliver in genom dörren, och givetvis ska det spalas bra musik. Att lista favoritbarer i Stockholm är enkelt för det finns ganska många som tex Riche, Vassa Eggen, Kåken, Obaren, PA & Co, Tjoget m.fl. och jag hoppas att folk en dag nämner oss när de räknar upp deras bästa barer. En annan gemensam favorit är Manitoba’s i New York.

Vad pysslar ni med i musikbranschen när ni inte hänger på 6071?

– Bortsett från barjobbet är jag fortfarande manager åt bla Le Kid, Sofi Bonde, Pontus de Wolfe och Jaquline Ronneklew, samt att jag fortfarande bokar alla liveartister på Obaren. Janne kombinerar pappaledighet med att boka alla spelningar på Nalen.

Lars Nylin