17 oktober 2013

SKIVBOLAG Despotz Records kontrakterar Kamchatka

Despotz Records har tecknat skivkontrakt och förlagsavtal med Kamchatka. Bandets ännu icke döpta femte fullängdsalbumet släpps internationellt i februari nästa år.

I sitt sound blandar Kamchatka – som har rötterna i Varberg och Stockholm – element från såväl rock och blues, som stoner rock och psykadelika.  De senaste åren har bandet turnerat i både USA och Europa, bl.a tillsammans med det blues-influerade amerikanska bandet Clutch.

– Vi vill bara säga att vi är mycket nöjda och glada över att ha blivit signade av Despotz, hälsar Kamchatkas medlemmar. Vår manager Lena Graaf har tillsammans med bolaget och oss i bandet arbetat fram ett avtal som vi alla är mycket nöjda med. Nu kör vi!

– Vår trackrecord talar för sig själv, konstaterar Ömer Akay på Despotz. Sverige är för litet för våra artister, så vi skapar en större arena åt dem internationellt.

– Det känns otroligt kul att Kamchatka ser detta och väljer att samarbeta med oss på Despotz framför andra intresserade utländska bolag!

Claes Olson

Bilden, fr.v: Carl Marcus Gidlöf ( Despotz ), Tobias Strandvik ( Kamchatka ), Thomas Juneor Andersson ( Kamchatka ), Per Wiberg  ( Kamchatka ) och Ömer Akay ( Despotz )