16 oktober 2013

FÖRLAG BMI-pris till Jörgen Elofsson

Den svenske låtskrivaren Jörgen Elofsson har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen BMI Song Of The Year Award. Elofsson delar priset med Ali Tamposi för låten Stronger (What Doesn’t Kill You) [Perfect Storm Music/Universal Music Publishing] som framförd av Kelly Clarkson var den mest spelade på radio och TV i USA de senaste tolv månaderna.

– Det känns fantastiskt! Sådan här uppmärksamhet är ovärderlig för mig som låtskrivare, säger en mycket nöjd Jörgen Elofsson till MI.

En annan pristagare vid en gala på Dorchester Hotel i London i tisdags var punklegenden John Lydon. Denne tilldelades en BMI Icon Award och gör därmed sällskap med legender som Queen, Ray Davies, Steve Winwood, Van Morrison, Donovan och Bryan Ferry om att ha fått den hedersbetygelsen.

Lars Nylin

På bilden Jörgen Elofsson tillsammans med bl.a. Ali Tamposi och Martin Ingeström från Universal Music Publishing.