11 oktober 2013

SVERIGETOPPLISTAN v 41 Mäktig entré av Maggio

Efter några veckor när Avicii bara störts i sin listdominans av Lars Winnerbäck utmanas han vecka 41 av en stallkamrat på Universal. Veronica Maggio går direkt i topp med nya Handen i fickan fast jag bryr mig [Universal/Universal Music] och topp 60 innehåller totalt elva (!) spår från Maggio.

Avicii, nu trea på albumlistan med True [Universal/Universal Music], har ”bara” sju låtar på singellistans topp 60. Men medan Avicii toppar dubbelt – Hey Brother [Universal/Universal Music] är fortsatt nummer 1 – ligger Veronica Maggio som bäst nummer åtta (Sergels Torg) medan Hela huset är veckans bästa nykomling på listans plats nio. Maggios starka start på albumlistan gör att hon upprepar placeringen från 2011 års Satan i gatan.

Stark tvåa på SVERIGETOPPLISTANS albumlista är Melissa Horn med Om du vill vara med mig [Svedala/Sony Music] på plats två. Efter Avicii följer på plats fyra Lars Winnerbäck och på position fem Lisa Nilsson. Man kan misstänka att de totala albumsiffrorna är de högsta på en tid.

Nykomlingar på topp 10 är även Miley Cyrus med Bangerz [RCA/Sony Music] som nia och massivt kritikerhyllade Prefab Sprout med Crimson/Red [Icebreaker/Border] som tia.

Håkan Hellström gästar Veronica Maggio i nämnda Hela huset. Samme Hellström som nu toppar budgetlistan med Det kommer aldrig va över för mig [Stranded/Universal]. Nya ettor är även Martin Fröst på den klassiska listan med Plays Mozart [Bis/Naxos] respektive Lasse Stefanz på DVD-listan med Forever [Nordisk Film/Nordisk Film].

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/