9 oktober 2013

FÖRLAG Tomas Ericsson lämnar STIM för ny roll på Kobalt

Kobalt Music Group har rekryterat STIM:s vice vd Tomas Ericsson till en nyinrättat roll som President, Society Relations. Tomas Ericsson kom till STIM som controller år 2006 och utsågs året efter till vd för rättighetsdatabasen ICE. 2009 blev han därefter till mediachef för organisationen, där han bara ett år senare utsågs till vice vd och chef för strategi och affärsutveckling

I sin nya roll kommer Tomas Ericsson att ingå i Kobalts ledningsgrupp och ansvara för att vidareutveckla bolagets relationer med internationella upphovsmannaorganisationer och digitala service providers.

– Vi är förstås mycket glada över att vi ha lyckats få Tomas till Kobalt, kommenterar Willard Ahdritz. Tomas är en av de mest erfarna organisationscheferna I världen och vi ser fram emot att få arbeta tillsammans för att utveckla och ytterligare förstärka vår ledande service för våra kunder och uppdragsgivare.

Innan han rekryterades av STIM var Ericsson bl.a vd för Universal Pictures i Norden Nordics samt Finance Director för Dell Computers i Nederländerna och Danmark.

Tomas Ericsson kommer att rapportera till Kobalts CEO Willard Ahdritz.

Claes Olson