8 oktober 2013

4 SNABBA Henrik Johnsson / mångsysslare

Måndagkvällar klockan 23-24 sänder TV4 från denna vecka en tredje säsong av Jenny Strömstedts samhällsprogram. Programmet är ett av få i ”Tv-tv” som har livemusik. MI hörde  med producent Henrik Johnsson hur de resonerar om innehållet och hamnade i en 4 SNABBA med en alltid aktuell Johnsson.
Vad har ni för musikprofil?
– Brett älskvärd! Vi har ingen massa som ska gilla oss för vi vill bli älskad av någon. Vår uppskattning går före listor och radio. Movits!, trubaduren Christina Kjellsson och cellisten Karolina Öhman vill nog samma sak, fast på olika sätt. Det är skillnaden vi vill åt.
Vad har du själv för personlig favoritmusik?
– Musik är min högre kraft för låtar förändrar mig. Jag tror på U2, Bob Marley och In Flames. Blir stolt av Winnerbäck, glad av Alina Devecerski och stark av Cleo. Jag blev vuxen, fast jag fortfarande bara var åtta,  när jag hörde Ebba Gröns 800 graderpå så hög volym att vi fick höja rösten redan på droppljudet i introt.
Kunde du ana vilket genomslag Sommar med Maja Ivarsson i The Sounds skulle få när du producerade programmet?
– Jag visste att det skulle beröra, men kunde inte ana att det skulle ta så många. Över 500 000 nedladdningar på podden är märkvärdigt, programmet betyder något för alla oss.
Vad pysslar du med i övrigt just nu?
– På måndag är jag först gästprogramledare i Äntligen Morgon på MixMegapol sen producent för Jenny Strömstedt. På tisdag och onsdag leder jag tio nya avsnitt av Postkodlingo.
Fotnot: Hittills klara artister hos Jenny Strömstedt är Movits!, The Royal Concept, Christina Kjellsson, Jonathan Johansson, Nicole Sabouné, PH3, Karolina Öhman – cellist, Ola Aurell, Fab 15 – ”Jennys kör med fabulösa damer.”
Lars Nylin
Foto: Sofia Lindholm