1 oktober 2013

RADIO Dubbelvinst för Uggla

Gångna helgen avgjordes Svensktoppens omröstning om bästa låttext någonsin när Svensktoppen spelades in på bokmässan i Göteborg. Magnus Uggla vann överlägset med sin version av låten Jag och min far. Samtidigt gick Uggla återigen upp på förstaplatsen på ordinarie Svensktoppslista.

– Jag brukar ju aldrig få några priser, så för mig är det här ofattbart! Det känns som att fylla år, så här glad är nog ingen van att se mig, utbrister Magnus Uggla spontant när Svensktoppens programledare Carolina Norén överraskar honom i hans loge på Rondo i Göteborg precis före hans föreställning av Magnus den Store.

Kommer vi att få se en ”ny Uggla” nu framöver efter framgångarna?

– Nej, det tror jag inte. Jag har gjort sådana här låtar tidigare, men de har inte fått den här typen av uppmärksamhet. Det är alltid mina spektakulära låtar som uppmärksammas. Jag har blivit helt tagen av mottagandet jag fått för Jag och min far. Men vem vet, jag kanske blir lite stöddigare istället, säger Magnus.

Jag och min far är från början skriven av Olle Ljungström. Magnus Uggla har skrivit om större delen av texten och musiken till sin version. Den fick 52% av rösterna. Om du lämnade mig nu med Lars Winnerbäck kom på andraplats med 29% av rösterna och De sista ljuva åren med Lasse Stefanz kom på tredjeplats med 19 % av rösterna.

Svensktoppens lyssnare har kunnat rösta på mail och Svensktoppens hemsida sedan början av september. Under lördagen fick även besökarna på bokmässan som var på plats chans att rösta.

Jag och min far knuffade den här veckan ned Mando Diao och deras Strövtåg i hembygden från förstaplatsen på ordinarie Svensktoppslista. Det är andra gången som det sker. Vid årsskiftet toppade Jag och min far Svensktoppen under nio veckor.

Lars Nylin

På bilden Svensktoppens Carolina Norén och Magnus Uggla. Foto: Ronnie Ritterland, Sveriges Radio