1 oktober 2013

PRIS YouTube startar musikpris

YouTube lanserar nu sitt eget musikpris. Den 3 november sänds för första gången Youtube Music Awards från New York.

Med Jason Schwartzman som programledare och Spike Jonze som kreativt ansvarig ska priset belöna de musikinslag som tjänstens tittare röstat fram. Tävlingen är öppen för så väl etablerade artister som nybörjare och vinnarna utses genom en omröstning som öppnar 17 oktober.

Bland artisterna som framträder vid prisgalan finns Lady Gaga, Eminem och Arcade Fire.

Danielle Tiedt på YouTube säger i ett pressmeddelande:  “YouTube is home to both established artists and the next generation of musical talent. From catalysing careers and pop culture phenomena to propelling a song’s rise to number on Billboard’s Hot 100, our global community’s influence is felt across the music industry. We’re thrilled to celebrate our fans and the music they love with a whole new kind of awards show – the first-ever YouTube Music Awards – judged by you”.

Lars Nylin