18 september 2013

IN MEMORIAM Kristian Gidlund

Kristian Gidlund förlorade på tisdagen kampen mot cancern bara några dagar innan han skulle fylla 30. Gidlund, trumslagare i bandet Sugarplum Fairy, hade sedan 2011 beskrivit sin sjukdom i en mycket uppmärksammad blogg.

Bloggen I kroppen min hade tusentals läsare och blev även bok. När Kristian Gidlund i somras gjorde Sommar i Sveriges Radio blev det ett av säsongens mest lyssnade och uppmärksammade avsnitt. I augusti var avsikten att Sugarplum Fairy skulle göra två sista spelningar med Gidlund, men hans tillstånd försämrades ytterligare och konserterna i Borlänge fick ställas in.

Kristian Gidlund. Fotograf: Malin Sydne

Gidlund var med på tre album med Sugarplum Fairy, det senaste, The Wild One, släpptes 2008.

På bloggen I kroppen min publicerade på tisdagen Gidlunds familj dessa avskedsord:

”Tisdagen den 17 september strax före klockan 15 tystnade Kristians penna. Kampen har varit hård och på alla sätt ojämn. Men vad hans fiende inte visste var att den angripit en människa med ett mycket stort hjärta, ett hjärta som rymde oändligt med kärlek till de sina. Det hjärtat var även starkt fysiskt och lät sig inte ­besegras utan kamp. 

Med detta inlägg, som blir det sista, så vill vi i Kristians närmaste ­familj tacka för det ­stora stöd som visats honom genom denna blogg. Vi önskar nu att få sörja och bearbeta Kristians minne i stillhet.”

Lars Nylin