18 september 2013

EXMS Seminarium om arbetstillstånd

I hörsalen i Stim-huset höll Export Music Sweden i fredags det första av höstens seminarier. Seminariet benade upp begreppen gällande arbetstillstånd i USA för svensk musikbransch.

Amerikanska ambassaden var på plats med en mycket uppskattad genomgång av vilka olika sorters visum och tillstånd som är aktuella för svensk musikbransch. Tillsammans med representanter från svensk musikbransch svarade de sedan på frågor från moderator Jesper Thorsson samt från publiken.

I panelen medverkade Yasmeen Hibrwai och Mårten Sandmark (Amerikanska ambassaden Stockholm), Sara Källberg (Versity Music), Tommi Rasmussen (MTA Production) och Per Svantesson (Bird & Bird).

– Vi får många frågor om USA-visa och det är grymt kul att detta första seminarium på detta viktiga ämne blev så lyckat. Stort tack till alla medverkande från ambassaden, panelen och publiken. Extra kul att seminariet var fullbokat med en stor bredd från svensk musikbransch. Major- och independentbolag, förlag, bokare, managements, enskilda musiker och musikskapare, organisationer och statliga organisationer var på plats vilket rimmar väl med ExMS nya uppdrag, säger Jesper Thorsson VD för Export Music Sweden.

Seminariet filmades och delar av seminariet kommer att läggas ut på Export Music Swedens nya hemsida inom kort, exportmusicsweden.org.

Export Music Swedens nästa seminarium kommer att handla om digitala konsumtionsmönster ute i världen och hålls 7 oktober. http://exportmusicsweden.org/?p=755

Lars Nylin

På bilden från vänster: Mårten Sandmark (Amerikanska ambassaden), Jesper Thorsson (Export Music Sweden), Tommi Rasmussen (MTA Production), Sofia Thurn (Export Music Sweden), Yasmeen Hibrwai (Amerikanska ambassaden), Per Svantesson (Bird & Bird) och Sara Källberg (Versity Music).