17 september 2013

ORGANISATION Programmet klart för Stim Music Expo 2013

Sarah Dawn Finer, Georg Riedel, Jan Gradvall, Timbuktu och Bobby Ljunggren är några av namnen på scenen är Stim Music Expo 2013 arrangeras måndagen den 21 oktober. I år hålls Sveriges största musikbranschträff med fokus på låtskrivande och upphovsrätt på Münchenbryggeriet i Stockholm. 

– Vi är stolta över att kunna presentera ett fantastiskt program med några av musikbranschens främsta låtskrivare och tonsättare, säger Karin Jihde, kommunikationschef på Stim i ett pressmeddelande.

Stim Music Expo arrangeras årligen sedan 2009 och branscheventet blev en succé redan från starten. En av nyheterna för 2013 är att Stim Music Expo öppnas med en inledningstalare, ett uppdrag som i år har gått till Sarah Dawn Finer – låtskrivare, artist och programledare.

Programmet innehåller rubriker som ”Den digitala musikrevolutionen” och ”Musik i film, tv och reklam”. Dessutom blir det utdelning av Stims Platinagitarr och en feedbackpanel där professionella låtskrivare ger respons på fem inskickade låtar.

Bland årets medverkande finns också Carl Falk (One Direction, Nicki Minaj, Taio Cruz, Akon, Backstreet Boys m.fl.), Rami Yacoub (Nicki Minaj, Britney Spears, P!NK, Robyn, Backstreet Boys m.fl.), Georg Riedel (legendarisk tonsättare av jazz och konstmusik, samt musik till Astrid Lindgren-filmer), Jonathan Forster (Nordic Managing Director, Spotify), Ragnar Grippe (tonsättare), Ralf Gyllenhammar (sångare i bandet Mustasch), Ametist Azordegan (musikjournalist och programledare Sveriges Radio), Josephine Forsman (låtskrivare och trummis i Sahara Hotnights och Casablanca), Bobby Ljunggren (kompositör som vunnit Melodifestivalen fem gånger), Jan Gradvall (prisbelönt populärkulturjournalist) och Timbuktu (hiphopikon).

Tre moderatorer turas om att leda publiken genom dagen. Kultur- och musikjournalisten Petra Markgren-Wangler återkommer som moderator, i år i sällskap med prisbelönte musikjournalisten Per Sinding-Larsen och Kristoffer Triumf, programledare för succépodcasten Värvet.

MI presenterar givetvis framöver eventuella adderingar/ändringar, liksom rapporter från en av musikindustrins intressantaste mötesplatser.

Läs hela programmet på: www.stim.se/musicexpo

Lars Nylin