9 september 2013

GULD & PLATINA Civil War firade guld på Metal War Festival i Budapest

Under sin spelning på stora Metal War Festival i Budapest fick det svenska bandet Civil War ta emot en guldskiva för sitt debutalbum The Killer Angels [Despotz Records / Playground] som släpptes i juni och redan har passerat den svenska guldgränsen på 20 000 sålda exemplar.

– Vi på Despotz är otroligt stolta över att ha nått guldstatus i Sverige med Civil War och att bandet även tagits emot jättebra internationellt med växande försäljning och kommande turnéer som resultat, säger Ömer Akay på Despotz Records. Det här är bara början på en lysande karriär. We will rule the universe!

Civil Wars medlemmar Patrik, Rikard, Oskar, Mullback, Myhr och Pizza kommenterar bandets guldskiva så här:

– Vi är extremt glada och stolta över att vårt debutalbum The Killer Angels har sålt mer än 20 000 exemplar i Sverige och belönats med en guldskiva. Att sälja mer än 20 000 ex i vårt hemland var det ingen av oss som kunde föreställa sig när vi började arbeta med albumet. Även om vi känner att vi har gjort ett starkt album så är den här försäljningsframgången inte någonting vi ens hade kunnat föreställa sig oss i våra vildaste fantasier.

The Killer Angels har fått överväldigande recensioner och feedback runt om i hela världen. Det har nästan känts overkligt att läsa den ena intervjun efter den andra och få helt övervägande positiv feedback från våra fans.

Claes Olson

Bilden: Civil War firar guld på scenen på Metal War Festival i Budapest i helgen. Foto: Michael Asplund