9 september 2013

FESTIVAL Louise Lemón fick Live at Hearts låtskrivarstipendium

I samband med sin spelning på Clarion Hotels scen klockan 22.00 på Live at Heart-festivalens sista dag presenterade arrangörerna Louise Lemón som mottagare av 2013 års låtskrivarstipendium från Live at Heart.

Juryns motivering:

”Årets mottagare av Live at Hearts låtskrivarstipendium är en kvinna med en röst som omedelbart letar sig in under huden på oss som lyssnar. Musiken hon skapar är mörk och skör, men samtidigt intensiv och dynamisk. Med få ingredienser skapar artisten ett stort ödesmättat sound som byggs från en liten skärva till ett stort intensivt kaos. Tjugotalets blues, sjuttiotalets orglar och den där fantastiska rösten skapar stora och starka känslor som inte lämnar någon oberörd. Vi har följt henne i tre år på Live at Heart och har fastnat för ett en artist och låtskrivare som både smeker och skakar om våra trumhinnor, hela vägen in i hjärtat. Tack, Louise Lemón!”

Stipendiet består av en två veckor lång låtskrivarvistelse i Örebro med helpension på hotell och möjligheter att spela in i studio och stå på scen och testa låtarna.

– Jag är jätteglad och smickrad, säger Louise Lemón. Det ska bli spännande och skönt att skriva nytt material på det här sättet.

Bakom stipendiet står Live at Heart, Elite Stora Hotellet, Musikhögskolan vid Örebro universitet och Örebro kommun. 2012 delades Live at Hearts låtskrivarstipendium ut till Richard Lindgren.

Claes Olson