4 september 2013

JURIDIK Hives stämmer Tambourine

Den invecklade tvisten kring Malmöstudion Tambourine tar nu ytterligare en riktning. The Hives stämmer studion på 8,9 miljoner kronor då de anser studions bokföringsdel misskött sina uppgifter. Tambourine svarar med att kräva tre miljoner från The Hives.

Sedan tidigare är The Hives, The Ark, Timbuktu, Europe och Weeping Willows indragna i en ytterst komplicerad ekonomisk tvist där artisterna hävdar att Tambourine ”lånat ut” pengar till andra klienter. Pengar som sedan försvunnit, hävdar artisterna.  Artisterna menar att de inte känt till transaktionerna, att de skett utan deras tillstånd.

Nu stämmer The Hives Tambourine Studios på 8,9 miljoner kronor.  Tambourines juridiska ombud kontrar med att kräva The Hives på tre miljoner kronor och hävdar att bandet är skyldiga Tambourine minst detta i obetalda fakturor.

Sydsvenskan-journalisten Eskil Fagerström skriver nu en bok om en affär som har åtskilliga trista sidor.

Lars Nylin

Länk till Sydsvenskan

http://www.sydsvenskan.se/kultur–nojen/the-hives-stammer-tambourine/