3 september 2013

DIGITALNYTT Spotify lanserar Connect

I dagarna lanserar Spotify funktionen Spotify Connect, en ny standard som gör det möjligt att strömma musik från mobiltelefonen till en musikanläggning i exempelvis hemmet.

Spotify Connect kommer att finnas tillgängligt på en rad olika musikanläggningar och ljudsystem från hårdvaruspecialister som Argon, Bang & Olufsen, Denon, Hama, Marantz, Philips, Pioneer, Revo, Teufel och Yamaha, och fler varumärken inom kort.

– Att lyssna på musik hemma kan vara en frustrerande upplevelse – dålig ljudkvalitet, ostabil signal, avbrott vid telefonsamtal eller ett tomt batteri – det är helt enkelt mycket som kan gå fel. Spotify Connect löser det och ger dig kontroll över din musik, oavsett om du spelar från din mobil, surfplatta eller högtalare och ger dig tillgång till miljontals låtar, säger Sten Garmark, produktchef på Spotify i ett pressmeddelande.

Spotify Connect kommer att lanseras för Spotify Premium-användare på iPhone och iPad i slutet av nästa månad, något senare också för Android och desktop.

Lars Nylin