29 augusti 2013

SKIVBOLAG Anders Björler från At The Gates till Razzia Notes

Gitarristen Anders Björler, känd från bl.a thrash metal-bandet At The Gates och Grammisbelönade  The Haunted har tecknat avtal med Razzia Notes om sitt kommande soloalbum Antikythera [Razzia Notes / Sony Music] som släpps i november.

Anders Björler är bl.a känd för att i göteborgsbandet At The Gates ha skapat det som i musikkretsar är känt som det inflytelserika ”the Gothenburg Sound”. Det nu aktuella soloalbumet Antikythera sägs dock snarast vara influerat av italiensk filmmusik från 60-, 70- och 80-talt, blandat med en dos brittisk proggrock, jazz, post-rock och svensk folkmusik.

På albumet medverkar trummisen Morgan Ågren (som har spelat med alla från Frank Zappa till Black Sabbaths Tony Iommi), gitarristen Carl Svensson, saxofonsietn Anders Gabrielson, bassisten Dick Lövgren (Meshuggah) och pianisten Peter Wiberg (som på sjuttiotalet spelade med The Spotnicks).