29 augusti 2013

FÖRLAG Jonas Holst till Universal Music Publishing

Efter drygt åtta år på Sony/ATV Music Publishing har Jonas Holst flyttat över till Universal Music Publishing där han sedan 1 augusti återfinns i rollen som Head of Film / TV Creative.

Jonas Holst inledde sin musikbranschkarriär på skivbolaget Sonet på 80-talet och fortsatte inom Sonet / Stockholm Records / Polar innan han i slutet av 90-talet rekryterades av det då nystartade skivbolaget V2:s svenska kontor av dåvarande vd Helen McLaughlin. De senaste åtta åren har han dock arbetat tillsammans med sin mångårige vän och kollega Patrik Sventelius på musikförlaget Sony / ATV:s nordiska kontor i Stockholm.

– Det känns lite som att komma hem, kommenterar Holst sitt nya uppdrag på Universal Music Publishing. Jag började på Sonet och därefter Sonet tillsammans med Stockholm Records och Polar innan det blev V2 och därefter Sony/ATV.

– Nu är det nya spännande utmaningar för mig och ett fantastiskt gäng att jobba med.

– Det är fantastiskt kul att Jonas efter en lång övertalningskampanj bestämt sig för att komma till Universal, säger Martin Ingeström, vd Universal Music Publishing.

– Jonas är den person i Sverige och Norden som har bäst kontakter och störst erfarenhet av Internationellt synkjobb och jag är säker på att Universal med Jonas på plats kommer få Skandinaviens i särklass bästa Film/TV avdelning.

Jonas Holst kommer att rapportera till Martin Ingeström och Jonas Wikström Senior Creative Director.

Jessica Brandt, som tidigare haft rollen som Head of Film / TV Creative på Universal, är för närvarande mammaledig och kommer nästa år att återvända till Universal Music Publishing som A&R Manager.

Claes Olson