27 augusti 2013

ARTIST Petter firar 15

I dagarna är det på dagen 15 år sedan Petter släppte sitt debutalbum Mitt sjätte sinne och satte ramarna för svensk hiphop. Han firar jubileet med att släppa en fullspäckad jubileumsutgåva som innehåller fem outgivna spår från inspelningen av debutalbumet samt alla b-sidor och remixar. I måndags kväll gjorde även Petter med gäster en exklusiv livespelning på Tyrol i Stockholm där hela Mitt sjätte sinne framfördes live.

– Jag är extremt stolt över att ha hållit på i så många år och aldrig lättat på gasen. ”Mitt sjätte sinne” är en milstolpe på många sätt, både för mig och för andra, så är det någon skiva jag ska köra live från början till slut så är det den. Jubileumsutgåvan lovar jag kommer bli något unikt. Vi är många som bär starka minnen från den tiden så det kommer bli grymt, säger Petter.

Under våren och sommaren har Petter, förutom turnén med Ison & Fille och sin egen turné, släppt sin åttonde skiva Början på allt som fått fantastiska recensioner. Radiohiten Håll om mig tillsammans med Daniel Adams Ray sålde snabbt guld. Petter är inom kort även bokaktuell.

Jubileumsutgåvan finns att köpa fysiskt på CDON, Bengans och Ginza. Digitalt finns den på Spotify, iTunes och WiMP.

Lars Nylin