21 augusti 2013

GULD & PLATINA Calvin Harris platina

Efter att med 18 Months [Sony Music] ha toppat svenska Spotifys topplista 12  veckor i rad belönades den skotske DJ:n, producenten, låtskrivaren och artisten Calvin Harris i samband med sin konsert på Annexet i Stockholm tidigare i somras med en platinaskiva för albumet.

Tidigare har Calvin Harris även haft stora försäljningsframgångar i Sverige med singlarna I Need Your Love (dubbelplatina), We’ll Be Coming Back (trippelplatina) och Sweet Nothing (dubbelplatina).

I England slog Calvin Harris nyligen Michael Jacksons rekord från 1987 om att ha flest topp 10-singlar från ett och samma album. Calvin Harris har nu haft nio singlar från 18 Months topp 10.

De nio hitsinglarna från album är Bounce (feat Kelis), Feel So Close, We Found Love (feat. Rihanna), Let’s Go (feat. Ne-Yo), We’ll Be Coming Back (feat. Example), Crinking From The Bottle (feat. Tinie Tempah), Swett Nothing (feat. Florence Welch), I Need Your Love (feat. Ellie Goulding) och Thinking about You (feat. Avah Marar).

Claes Olson

Bilden, fr.v: (Övre raden) Maria Westergaard Alén (Sony Music), Karin Forsberg (Spotify), Calvin Harris, Jenny Hermanson (Spotify), Sofie Grant (Spotify) och Filip Ghanime (Sony Music) (Nedre radenJ Nina Thorsell (Sony Music), Anders Lindberg (Sony Music), Janina Sibbel-Becker (Sony Music), Mia Annell (Sony Music) och Victoria Needs (Sony Music UK)