20 augusti 2013

SKIVBOLAG Despotz Records kontrakterar Tad Morose

Efter ett uppehåll på tio år gör Bollnäs-bandet Tad Morose comeback med albumet Revenant, för vilket man har tecknat skivkontrakt och förlagsavtal med Despotz Records.

Tad Morose debuterade redan 1993 med albumet Leaving The Past Alive och har sedan dess släppt ytterligare fem album och turnerat runt om i världen. För närvarande arbetar man på sitt sjunde album i gävlestudion Claustrophobic – ett album som om allt går i lås släpps både i Norden (genom Playground) internationellt 20 november.

– Tad Morose är ett band som jag följt sedan mina tonårsdagar då de slog igenom med sitt unika sound av melodiskt power metal och en touch av proggmetal, berättar Ömer Akay på Despotz.

– De har oroligt stor potential efter ett deceniums tystnad och det ska bli en ära att få sätta Tad Morose på kartan igen!

– Det var genom vårat nya management Lena Graaf på GMR Music Group som vi kom i kontakt med Despotz Records, berättar Christer ”Krunt” Andersson i bandet. De verkar vara ett hårt arbetande och nytänkande skivbolag, så att signa med dem känns mycket bra.

– Det ska bli väldigt spännande att jobba med dem och vi ser fram emot släppet av våra sjunde skiva ’Revenant’ i november.

Claes Olson

Bilden, fr.v: Christer ’Krunt’ Andersson, Tommie Karppanen, Ronny Hemlin, Ömer Akay, Kenneth Jonsson och Peter Morén. Foto: Thomas Sundström