20 augusti 2013

4 SNABBA Lisa Cronstedt / IFPI

Nästa fredag, 30 augusti, arrangerar Ifpi kombinerad höstpresentation och Grammismingel för medier. MI tog Ifpi:s Lisa Cronstedt på pulsen inför evenemanget.

Bjuds det på några nyheter i upplägget av höstpresentationen?

– Det här är första gången vi slår ihop presentationen av höstens releaser och Grammis-kickoffen. Det är lite speciellt för oss som arbetar med Grammis med kickoffen eftersom det är precis som namnet innebär, en avspark i arbetet med att göra Grammis till den bästa galan i mannaminne. Vilka som framträder besvaras än så länge med ett ”TBA”…

Om MI pressar dig, vilka släpp under hösten ser du personligen mest fram emot?

– Veronica Maggio och Lars Winnerbäck ser jag fram emot att lyssna på. Sedan gillar jag Kaahs nya skiva jättemycket och som just kommit ut.

Kan du redan nu skvallra lite om GRAMMIS 14?

– Vi har redan startat arbetet med att hitta värd/värdar/värdinnor till föreställningen. Juryn är spikad och samarbetet med SVT är på plats. Under hösten kommer det självklart att släppas fler nyheter.

Vad är annars i fokus på Ifpi-kontoret just nu?

– Nu är alla är tillbaka efter sommarsemestrarna och det är flera projekt som tagit fart. Flera länder visar stort intresse för vår verksamhet och vår bransch, och vi får många propåer att berätta mer vad vi gör, hur och varför. Så, vi ser fram emot en rolig höst, framåtlutad…

Lars Nylin