15 augusti 2013

GULD & PLATINA Agnetha guld i både Storbritannien och Australien

Kort efter utgivningen av Agnetha Fältskog A [Universal Music] passerade albumet gränsen för guldskiva här på hemmaplan i Sverige, där det efter 14 veckor fortfarande ligger topp 5 på SverigeTopplistan. Nu har albumet även passerat gränsen för guldskiva i såväl Australien som Storbritannien, där det har sålts i sexsiffrigt antal.

– Inom kort blir det även guld i Tyskland, rapporterar albumets arrangör och medproducent Peter Nordahl.

Närmast i lanseringen av albumet handlar det nu om att få ut BBC:s dokumentär Agnetha, Abba & After  i så många länder som möjligt under hösten. Dessutom har andrasingeln Dance Yur Pain Away nu börjat rotera på radiostationer världen över.

Claes Olson

Foto: Andy Earl

Länk:

www.agnetha.com