14 augusti 2013

RADIO Finalisterna klara i Svensktoppen nästa

Nu är det klart vilka åtta bidrag som tävlar i finalen av P4:s rikstäckande musiktävling Svensktoppen nästa. Finalen hålls på Liseberg i Göteborg 25 augusti och vinnaren får en chans som utmanare på Svensktoppen. Vinnande artist erbjuds även en plats i Melodifestivalen 2014.

– Det ska bli väldigt roligt att presentera de slutliga åtta finalisterna i Svensktoppen nästa för publiken i P4 och på Liseberg. Årets upplaga av P4:s musiktävling har mynnat ut i ett väldigt starkt finalfält, säger jurygruppens ordförande Maths Broborg.

Av 959 inskickade bidrag har nu åtta låtar gått vidare till final. På måndag börjar de åtta låtarna rulla på hög rotation i P4:s 25 lokala kanaler.

Finalen av Svensktoppen nästa direktsänds söndag 25 augusti kl. 14.03 i P4 Sveriges Radio.

Nytt för i år är att publiken kan rösta på sina favoriter både innan och under finalen. Med start redan fredag 9 augusti går det att rösta på de tävlande bidragen via SMS. Info och röstningsnummer finns på sverigesradio.se/svensktoppennasta

Här är de åtta finalisterna: P4 Blekinge: Ända sen den dagen – Viktor Johansson P4 Jönköping: Ordinary day – Moving to Canada P4 Kristianstad: Ring ding dong – Sofia Sandberg-Albihn P4 Skaraborg: Moving on – Stephanie Quinth P4 Stockholm: Never got started – Sandra Kassman P4 Uppland: The dissent – Chris Michols Band P4 Värmland: Bright light – Vladimir Matiling P4 Västerbotten: Yellow – EKO

Under finalen på Liseberg tillkommer en jury vars röster vägs mot publikens. Finalen leds av Annika Jankell och Lasse Kronér.

Priset för det vinnande bidraget är en garanterad plats som utmanare på Svensktoppen samt ett erbjudande för artisten att medverka i Melodifestivalen 2014. Den låt som vinner Svensktoppen nästa spelas också regelbundet i Sveriges största radiokanal P4.

P4:s 25 lokala kanaler har under våren och sommaren arrangerat deltävlingar som har resulterat i varsin vinnare. Av dessa tjugofem har åtta valts ut av en jury bestående av Maths Broborg projektledare för Svensktoppen nästa, Christer Björkman, Melodifestivalgeneral, Carolina Norén, producent och programledare för Svensktoppen, Kerstin Behrendtz, musikredaktör och Kaj Kindvall, musikjournalist och programledare.

Fjolårets vinnare var Terese Fredenwall från Stockholm med egna låten Drop the fight”. Andra artister som tidigare tävlat i Svensktoppen nästa är bland andra Boråsbandet State of Drama. För mer information om Svensktoppen nästa, besök: sverigesradio.se/svensktoppennasta