13 augusti 2013

ARTIST Katy Perry åter med Max Martin-låt

Katy Perry släpper den första singeln Roar från kommande albumet PRISM som släpps den 22:a oktober [Universal]. Bland de som skrivit låten finns svenske Martin ”Max Martin” Sandberg [Kobalt].

Med ett tigervrål är Katy Perry nu återigen redo att ta över musikvärlden. Perry har skrivit Roar ihop med Max Martin, Lukasz Gottwald, Bonnie McKee och Henry Walter.

Som första kvinnliga artist som lyckats toppa Billboard Hot 100-listan med fem singlar från samma album (Teenage Dream), med 16 förstaplaceringar på iTunes och dessutom sålt platina i Sverige verkar inget kunna stoppa denna framgångssaga. Katy Perry fick sitt genombrott med I Kissed A Girl år 2008 och har sedan dess toppat lista efter lista, där nämnda låt låg etta på Sverigetopplistan i 32 veckor.

Som en del av sin nya kampanj har det körts en gigantisk långtradare, runt om i USA, helt täckt i guld och med texten ”Katy Perry – PRISM – 10-22-13”, för att uppmärksamma det kommande albumsläppet. Detta samtidigt som Capitol Records Tower i LA lystes upp med texten ”KATYPERRYPRISM102213.

Lars Nylin