19 juli 2013

SVERIGETOPPLISTAN v. 29 Lasse Stefanz åter i topp

Lasse Stefanz återtar denna vecka tätpositionen på albumlistan med Trouble Boys [Mariann / Warner Music] medan Avicii fortsätter att dominera singellistan med sin Wake Me Up [Avicii Music / Universal Music]. Veckan klättare är annars Håkan Hellström.

Med spelfilmen om hans liv premiäraktuell tar Håkan Hellström några rejäla kliv denna vecka. Albumet Det kommer aldrig va över för mig [Stranded/Universal] går från 19 till 10 medan singeln med samma titel klättrar från 23 till 13. Detta samtidigt som tre album återkommer till midpricelistan, varav en – Samlade singlar [Virgin/EMI]- toppar. På DVD-listan ligger 2 steg från Håkan [Nordisk Film/Nordisk Film] nu som nummer två.

Starkaste nykomlingar på albumlistan är dansbandet Canyons med Utan dina andetag [Atenzia/Budgetgrossisten] på plats sex medan Danne Stråhed kliver in som 19 med 13 rätt…13 nya låtar [Dynamo Records/Border].

Turnéaktuella Gyllene Tider, som tidigare toppade albumlistan har nu Dags att tänka på refrängen [Capitol / EMI] på plats två medan samlingen Soldans på din grammofon  [Capitol / EMI] ligger kvar på fjärde plats.

Lars Nylin