10 juli 2013

FÖRLAG BMG representerar The Rolling Stones

BMG har tecknat avtal med Mick Jagger och Keith Richards om att representera The Rolling Stones förlagskatalog. Avtalet undertecknades i juni, samtidigt som bandet firade sitt 50-årsjubileum för debutsingeln Come On – som dock inte var en Jagger/Richards-komposition utan en Chuck Berry-cover.

Fr.o.m. 1 juli representerar BMG samtliga Jagger/Richards-kompositioner gjorda sedan 1983. Utöver det så ansvarar BMG nu även för Jagger/Richards andelar i de copyrights som representeras av ABKCO (1963-1971) och EMI Music Publishing (1971-1983).

Det här är första gången på 40 år som The Rolling Stones har anförtrott sig till en utomstående musikförläggare. BMG:s ansvar omfattar allt från marknadsföring till licensering av music till film, tv och reklam.

We look forward to a fresh and fruitful long-term business relationship with all the team at BMG, kommenterar Mick Jagger och Keith Richards.

BMG är ett av de snabbast växande bolagen i musikbranschhistorien. Sedan (ny)starten 2008 har man redan vuxit till att vara det fjärde största musikförlaget i världen.

Claes Olson