4 juli 2013

POLAR MUSIC TALKS Världsstjärnor till Stockholm för kreativa möten

Även i samband med årets Polar Music Prize kommer världsstjärnor, forskare, skådespelare och företagsledare att mötas på den internationella tankesmedjan Polar Music Talks i Stockholm. Förutom årets Polarprismottagare Kaija Saariaho och Youssou N’Dour  samt bl.a Bianca Jagger, John Paul Jones från Led Zeppelin, Margot Wallström och den amerikanska ambassadrisen Natalia Brzenzski är det nu klart att även den amerikanska musikbranschlegendaren Seymour Stein kommer att medverka.

Polar Music Talks, som i år arrangeras måndagen den 26 augusti (dagen före prisutdelningen), är en del av arrangemangen kring utdelandet av Polar Music Prize och har utvecklats till en internationell tankesmedja med de kreativa näringarna i fokus. Årets Polar Music Talks bjuder på en heldag med inspirerande möten, seminarier och diskussioner.

Seymour Stein, grundare och styrelseordförande för Sire Records samt Senior Vice President för Warner Music Group, tillhör musikvärldens allra mest aktade och ledande branschpersonligheter. På meritlistan återfinns bl.a hans A&R-arbete med Madonna, Talking Heads och Ramones, som han upptäckte och kontrakterade redan mycket tidigt i artisternas karriärer.

– Seymour Stein is one of the greatest music men of all time, who has a rare gift for discovering and developing extraordinary artists, menar Atlantic Records CEO Craig Kallman. He is also an incredible talent-spotter when it comes to labels and music executives. Over the years, many people from the indie community have discovered how powerful it is when Seymour is your champion.

På Polar Music Talks kommer Seymour Stein att samtala om ämnet Finding new music in new places med Musikindustrins redaktör Claes Olson, som lärde känna Stein i samband med en liknande ”Q&A” på Trigger Creative Conference under Peace & Love i Borlänge förra året.

Bland andra medverkande i årets seminarieprogram återfinns förstås Polarprismottagarna Kaija Saariaho och Youssou N’Dour, som samtalar med John Paul Jones, Led Zeppelin-medlem och Polarpristagare 2006.  

Bianca Jagger från Bianca Jagger Foundation, och Martin Ingvar, Karolinska Institutet, diskuterar med Stiftelsen Min stora Dags generalsekreterare Hélène Benno varför medkänsla är livsviktigt. Per Schlingmann filosoferar tillsammans med bl.a Spotifys grundare Martin Lorenzon om vilka förändringar musikindustrin genomgår och vad som händer härnäst. Margot Wallström och Helena Bergström talar om kvinnligt ledarskap med Natalia Brzenzski, USA-ambassadris och skribent. X5 Musics vd Johan Lagerlöf och Hans Nordelius, grundare av det svenska digitala musikinstrumentföretaget Clavia, är bara två av alla de övriga medverkande i det breda programmet.

Polar Music Talks, en dag fylld med kreativitet och nyfikenhet i fokus,  arrangeras måndag 26 augusti på biografen Rigoletto på Kungsgatan 16, Stockholm. Polar Music Talks har till syfte att ta vara på den unika kompetens som samlas i Stockholm i samband med Polar Music Prize. Polar Music Talks suddar ut gränser och bygger broar mellan kultur, medicin, teknik, näringsliv, kreativitet och musik i alla former. Konceptet bygger på verbala ”jam sessions”, inspirerande tal blandas med trendspaningar, paneldebatter, diskussioner och underhållning.

Årets konferencier är prisnämndens ordförande Alfons Karabuda, ordförande i SKAP samt ECSA.

Polar Music Talks är endast öppet för särskilt inbjudna men vem som helst som arbetar med musik, konst, kultur eller som entreprenör kan ansöka om en kostnadsfri inbjudan på länken nedan.

Lars Nylin

Bilden: Claes Olson samtalar med Seymour Stein

www.polarmusicprize.org