4 juli 2013

ARTIST Agneta Fältskog klättrar på listorna igen

För två veckor sedan sändes BBC:s dokumentär om inspelningen av Agneta Fältskogs comebackalbum A [Triple-A / Universal Music] i Storbritannien. Tv-sändningen resulterade direkt i att albumet intog förstaplatsen på den engelska iTunes-listan i flera dagar samtidigt som A klättrade ända upp till femte plats på den totala albumlistan. Nästa vecka släpps den redan flitigt radiospelade singeln Dance Your Pain Away från albumet.

Dance Your Pain Away har redan hamnat etta på BBC Radio 2 samt precis hoppat från plats 80 till 27 på den totala airplaylistan i UK, vilket är fantastiskt efter bara någon vecka eller så, konstaterar arrangören Peter Nordahl, som tillsammans med låtskrivaren Jörgen Elofsson har producerat Agneta Fältskogs A.

Den här veckan sändes sändes BBC:s dokumentär även i Australien, vilket ledde till att A omedelbart intog första plats på iTunes-listan och med all säkerhet kommer att placera sig högt på veckans albumlista i Australien, där albumet i samband med utgivningen gick rakt in på tredje plats.

Dokumentären är även aktuell för visning i en rad andra länder under sommaren.

– Vi har fått en fantastisk start med nya singeln som direkt lägger sig högt på många länders radiolistor, konstaterar Peter Nordahl.

– Vi räknar med att den ska kunna kliva fram ytterligare i samband med den officiella releasen av låten och den nya videon. Parallellt så ser vi BBC:s nya dokumentär om Agnetha och hennes album få sändningstid ”prime time” i de flesta länder under sommaren och tidig höst varför albumet bör ha stora chanser att flyta med in i höstförsäljningen.

Den här veckan drar Peter Nordahl igång sitt nästa projekt med musik skriven av Ulla-Carin Nyqvist som både ska ges ut på skivan och framföras på konsert med Gävle Symfoniorkester och Lise & Gertrud i slutet av augusti.

Agneta Fältskogs singel och video Dance Your Pain Away [Triple-A / Universal Music] släpps 15 juli.

Claes Olson