27 juni 2013

FÖRLAG Sound Pollution Songs ingår nya förlagsavtal

Sound Pollution Songs har ingått förlagsavtal med bandet upphovsmännen för just nu albumaktuella Twins Crew, Eternal Oath och Mysteriet, vars självbetitlade debutalbum på egna etiketten Pigeon Song Records via Sound Pollution släpps worldwide digitalt, på cd och vinyl, men fokus ligger givetvis på Sverige då låtarna på Mysteriets album är på svenska.

Mysteriet har sina musikaliska rötter i 70-talets Kiss och Black Sabbath, men till det klassiska rocksoundet adderar bandet också ett mer nutida element. Bandets samhällskritiska, reflekterande texter tycks ha lånat sin energi och ilska från punken, samhällsengagemanget känns igen från från proggen och i vissa lyriska utsvävningar från vistraditionens textskapare.

Mysteriets debutalbum har ett tema om en samtid som tycks falla samman framför våra ögon, vilket gestaltas genom bandets egen albumdesign med omslagsmålningar av Peter Wallgren. Albumet är inspelat, mixat och producerat av bandet själva i Gruvan. Magnus Lindberg på the Wilhelm Room i Stockholm har mastrat.

I samband med utgivningen planeras  en mindre releaseturné i större städer i Sverige med grannländer .

Claes Olson

Länk: 

http://www.pigeonsongrecords.com