26 juni 2013

FÖRLAG Sony/ATV i avtal med Edda Magnason

Sony/ATV Music Publishing Scandinavia har kontrakterat artisten, låtskriverskan och skådespelerskan Edda Magnason.

Edda Magnason har tidigare släppt albumen Edda Magnason och Goods och jobbar just nu på sitt kommande album som planeras att släppas i början av nästa år (Warner Music). Under våren har Edda blivit ett namn på allt fler läppar och hon kommer att synas i många sammanhang under sommaren och hösten; i september är det premiär för den uppmärksammade storfilmen Monica Z – ett lingonris i ett cocktailglas där Edda spelar huvudrollen som Monica Zetterlund, och innan dess släpps soundtracket till filmen (Universal Music) där Edda sjunger.

– Vi har länge haft ögonen på Edda och är otroligt glada över att få vara med. Hon är en enorm talang med ett eget uttryck och de närmaste åren kommer att bli väldigt spännande. Självklart kommer filmen och hennes insats där innebära mycket uppmärksamhet men det viktiga för oss är hennes musikaliska uttryck – det nya låtmaterialet är fantastiskt och nu ska vi tillsammans ta det i mål musikaliskt. Då kommer det här att bli väldigt bra, säger Johnny Tennander, A&R chef Sony/ATV.

Lars Nylin

Bilden från vänster: Patrik Sventelius, Johnny Tennander, Edda Magnason, Mårten Aglander och Kattis Bångstad-Balenius.