18 juni 2013

SKIVBOLAG Björn Lindborg lämnar Warner Music

Björn Lindborg lämnar sin position som General Manager för Warner Music Sweden, en roll han haft sedan 2011.

I ett uttalande från Warner Musics Nordenchef Jonas Siljemark sägs:

”Björn Lindborg har bestämt sig för att lämna sin position som General Manager för Warner Music för att pröva andra möjligheter. Under de senaste två och ett halvt åren har Björn bidragit till Warners ökade marknadsandel och till våra fantastiska lokala och internationella artisters karriärer. Han spelade en nyckelroll i Loreens stora Eurovisionsseger 2012 och hennes följande utveckling – han har också hjälpt till att säkra karriärhöjdpunkter för exempelvis Laleh och Panetoz, och utvecklat nya artister som No No No. Han lämnar bolaget välpositionerad för fortsatt kreativ och kommersiell succé, vi önskar honom all lycka i hans kommande utmaningar. Vi kommer inom en snar framtid att meddela hur Warner Music Swedens nya ledning ser ut.”

Björn Lindborg inledde sin musikbranschkarriär på BMG 1991. Åren 2000 till 2004 var han vd för bolaget, senare startade bolaget Talent & Brands Scandinavia. Han tillträdde tjänsten på Warner Music 1 januari 2011. I uttalandet sägs inget om Lindborgs kommande planer.

Lars Nylin