18 juni 2013

ARTIST Platina för Sabaton

Sveriges just nu största metalband, Sabaton, har med senaste skivan Carolus Rex sålt platina i Sverige. Detta är första gången ett svenskt metalband säljer platina i Sverige.

Sabatons Sverigeturné under 2012 var en av de största hårdrocksturneér som någonsin genomförts i Sverige, och var en del av den två år långa världsturnen med cirka 200 spelningar som bandet fortfarande är ute på. På turnén framträder de framöver med Iron Maiden både i Malmö och i Stockholm, samt ett antal datum i Europa  – för att senare avsluta turnén just med Iron Maiden i USA i höst.

Tidigare i år meddelande bandet också att dom kommer framföra hela skivan Art of War, som innebar bandets stora genombrott utanför Sverige, på sin egna festival Sabaton Open Air i hemstaden Falun i augusti.

Pär Sundström, basist i bandet, säger:

“Detta är helt otroligt, jag är tagen & har svårt att hitta ord. Det är en milstolpe i vår karriär och visar att allt vi någonsin stått och kämpat för har  varit genomförbart.Det har knappast varit en dans på rosor men bekräftelser som detta gör att vi kan ta oss igenom vad som helst.”

Under hösten planerar Sabaton att släppa en live-DVD inspelad 2012 i Polen där de spelade på en festival med över 400 000 besökare, under vintern 2013/2014 kommer nästa studioalbum att spelas in.

Lars Nylin