4 juni 2013

RADIO P4 Rock Special direkt från Sweden Rock

Tillsammans med programledarna Andreas Matz och Josephine Forsman sammanfattar P4 Rock Special åpå lördag årets Sweden Rock och bjuder på en massa nyinspelad livemusik samt besök av bland andra gitarristen Scott Gorham från legendariska Thin Lizzy.

– Det här är årets höjdpunkt för alla hårdrockare och vår roll är att försöka förmedla lite av festivalkänslan till alla som av olika anledningar inte kan vara på plats, säger Andreas Matz som sänder direkt från Sweden Rock för tionde året i följd.

Självklart uppmärksammas Europes 30-års jubileum med besök av Ian Haugland och Mic Michaeli. Dessutom blir det analyser av festivalens dragplåster Kiss och Rush. Flera kända hårdrocksprofiler intervjuas, bland andra gitarristen Scott Gorham från Thin Lizzy, och det bjuds på musikaliska ”happenings” under kvällen.

Josephine Forsman, trumslagare i Sahara Hotnights och Casablanca, grottar ner sig i trumslageriets alla hemligheter tillsammans med några kollegor.

Sändningstid: Lördag 8 juni kl. 20.03-24.00 i P4 och mellan kl. 22.05-24.00 även i P3. Programmet finns även för efterhandslyssning på www.sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Lars Nylin

Bilden: Josephine Forsman och Andreas Matz sänder P4 Rock Special från Sweden Rock Festival. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio.