4 juni 2013

EXPORT Svenskt på New Music Seminar

 New Music Seminar i New York nästa vecka får en svensk programpunkt när Musichelp arrangerar ett showcase med fyra artister inklusive State of Grace (bilden).

Det svenska showcaset sker den 10/6 på Cake Shop, 152 Ludlow Street. Dörraran öppnas kl 20:00. Artisterna som spelar är:

Full of Keys – 23:00 State of Grace – 22:15 Yves Jean – 21:30 Chris Meritt – 20:45

– Det är jättekul att vi kan hålla en svenskt showcase på New Music Seminar i år. Vi har jobbat hårt för att få ihop privata finansiärer som är intresserade av att hjälpa svenska band ut på en internationell marknad, säger Peter ÅstedtMusichelp.

Svensk band med i världskampanj. Intresset för svensk musik är stort utomlands nu när flera svenska artister är aktuella på topplistorna. Det som har gett mycket intresse för det svenska showcaset är att Salabandet State of Grace har en låt med i Coca Colas världskampanj 52 songs of happiness. Lyssna på Spotify här: http://open.spotify.com/track/79xdU3JFC2RMZ2d4MzeXIX

– Det vart en perfekt tajming för State of Grace. Coca Cola kampanjen startade 1 juni och tio dagar senare har de ett showcase i NYC. Vår limiterade gästplatser tog slut på en timme efter att nyheten gick ut. Kampanjen håller på ett år och det är miljoner människor som kommer höra deras låt så bandet har redan fått några kontraktsförslag från utlänska sammarbetspartners på bordet, fortsätter Åstedt.

Musichelp hoppas kunna göra flera showcase runt om världen under året och hoppas även att samla fler branscher och svenska företag i satsningen att bygga ett starkt svenskt varumärke utomlands.

Musichelps sida om showcaset http://www.musichelp.se/nms

New Music Seminars sida om showcaset http://newmusicseminar.com/nms

Lars Nylin