31 maj 2013

SKIVBOLAG Sony Music belönar Jonathan Skogh för Bäst utförda A&R-case

För två år sedan instiftade Sony Music ett stipendium för Bäst utförda A&R Case vid Musik & Eventarrangörsutbildningen i Nyköping. I år har stipendiet på 5000 kronor tilldelats Jonathan Skogh, som häromdagen fick ta emot priset av David Mortimer Hawkins, A&R på Sony Music, och Musikindustrins redaktör Claes Olson, ansvarig för utbildningen i branschkunskap på Musik & Eventarrangörslinjen.

Jonathan Skogh har det senaste året dels praktiserat hos Claes Olson på Comedia, dels på Despotz Music. Han är dessutom medlem i det av musikförlaget Mars Music kontrakterade bandet Killerball, som på årets Manifestgala segrade i kategorin årets nykomling och den här veckan släpper singeln Hype [Mars Music / Cosmos Music Group].

På initiativ av Lasse Sahlin på Campus Nyköping medverkar David Mortimer-Hawkins på presentationerna av studenternas A&R-case på Musik & Eventarrangörsutbildningen på Campus Nyköping. A&R-caset har varit ett stående inslag i utbildningens kursplan sedan starten och går ut på att studenterna får i uppgift att hitta en oetablerad artist, göra en marknadsplan på hur artisten ska lanseras och sedan göra en presentation.

Tack vare den höga kvaliteten har Sony Music beslutat sig för att premiera den student som gör det bästa A&R-caset. Jonathan Skogh får dels ett stipendium på 5 000 kronor, dels möjligheten att arbeta tillsammans med David Mortimer Hawkins och skivbolaget med en singel.

Lars Nylin

Bilden: Claes Olson, Jonathan Skogh och David Mortimer Hawkins